Bivša partnerica ubojice iz Malog Lošinja tvrdi da se tragedija mogla spriječiti

Bivša nevjenčana supruga ubojice djevojčice iz Malog Lošinja, Branka Rafajca (41), otkrila je kako ne može naslutiti razloge i konkretan motiv njegova čina, piše Jutarnji list.

“Meni je samo žao tog djeteta. I ljuta sam na sve, jer se sve moglo spriječiti. Nažalost nije, a sada je kasno za sve. Ovo je nešto što ne bih poželjela nikome nikada. Moralo se spriječiti. Svi smo zakazali, svi mi, ljudi u institucijama pogotovo. Oni jako dobro znaju što se trebalo napraviti. Pitam se hoće li nakon svega ovoga moći živjeti i imati na duši dijete koje nije ništa krivo”, izjavila je Rafajčeva bivša partnerica.

“Živjeli smo zajedno u izvanbračnoj zajednici 15 godina, nismo se nikada vjenčali i nismo imali djece. Ja sam rođena u Osijeku i tamo sam provela cijeli život, studirala sam pravo. On je rođen u Osijeku, ali je odrastao u Opatiji, ali je u Osijek došao studirati agronomiju. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja. Ovdje nas je doveo posao, jer je u Osijeku u tom pitanju bila katastrofa, sada će biti osam godina kako smo na Malom Lošinju, gdje smo došli spletom okolnosti. Prvo sam ja odradila jednu sezonu, onda sam vratila i sljedeće ljeto, pa je tada sa mnom došao i on, tako je valjda moralo biti “, izjavila je za Jutarnji, dodavši da su vodili “posve normalan život” te da je on bio “posve normalna osoba” do prije dvije godine.

“Mislim, svi mi imamo neke svoje žute minute, no tada… s čime se on tada počeo u glavi boriti i kakvi su ga demoni naveli na ovo, to samo on zna”, kazala je.

Smatra da se tragedija mogla spriječiti.

“U studenom 2018. godine Branko je završio na psihijatrijskom liječenju na Rabu i tamo je ostao četiri mjeseca, vratio se u veljači prošle godine i tada je funkcionirao normalno, jer je pio lijekove i počeo je raditi. U kolovozu su se stvari promijenile, jer se počeo ponašati kao što se ponašao prije liječenja. To je uzelo maha. Je li prestao piti tablete, ne znam, ali je to bio trenutak kada sam počela obilaziti sve moguće institucije i po nekoliko puta svaku i molila sam pomoć.

Svima sam izričito navodila da je on opasnost i ugroza za sebe i za druge. Na policiji sam bila nekoliko puta. Oni su jako dobro upoznati sa svima, mogli su očekivati upravo ovako nešto, to je ono čega sam se najviše bojala da će se dogoditi. Ali, nisam mogla ni sanjati da će se dogoditi ovo – priča shrvana žena.

Kaže da su joj na policiji rekli da je njezina namjera smjestiti ga na psihijatriju samo kako bi ga se riješila, iako im je ona, navodi, pokušala objasniti da je njemu tamo mjesto jer je teško psihički bolestan i nije za živjeti vani”, otkrila je, kazavši da je nebrojeno puta bila na policiji, kod Rafajčevog liječnika, da je kontaktirala bolnicu na Rabu i Centar za socijalnu skrb, ali da su joj svi samo govorili da se makne od njega.

 

Komentiraj