Bio je to hit br. 1 na svim svjetskim top listama

Duet Johna Travolte i Olivie Newton John “You’re The One That I Want”, iz kultnog filma Briljantin (Grease), osvanuo je 17. lipnja 1978. godine kao hit br. 1 na gotovo svim svjetskim glazbenim ljestvicama. Zbilo se to samo dan nakon premijere tog filma u Americi. Prema jednom istraživanju BBC-a ovaj duet je najprodavanija filmska pjesma u Velikoj Britaniji.

Film je nastao prema istoimenom mjuziklu, a mjuzikl je dobio ime po mladim američkim subkulturnjacima iz radničke klase, poznatima kao greaseri, odnosno, briljantinci. Sam scenarij filma vrlo je jednostavan. U ljeto 1950-ih lokalni greaser Danny Zuko (John Travolta) upoznaje se sa pristojnom djevojkom iz dobrostojeće obitelji, Sandy Olsson (Olivia Newton-John). Na kraju ljeta Sandy se mora vratiti iz Amerike u Australiju i rastanak je tužan jer misle da se možda više nikada neće sresti.

Prvog dana škole Danny se susreće sa svojim prijateljima i prepričava im svoj susret na plaži sa Sandy, ali im pritom ne priznaje da se zaljubio. U međuvremenu je Sandyna obitelj otkazala povratak u Australiju i ostaju u Americi. Sandy se upisuje u srednju školu, ne znajući da istu pohađa i Danny. Iako je presretan što je ponovno vidi, Danny pred prijateljima pokušava sakriti svoje ushićenje i održati imidž opakog frajera. To će stvoriti bezbroj nesporazuma između dvoje mladih koje će Danny pokušati riješiti na svoj način…sve dok na kraju godine ne prizna da je ipak zaljubljen u Sandy.

Komentiraj