‘Bilo jednom u Hollywoodu’ tek drugi originalni film ove godine sa zaradom od 100 milijuna dolara

Najnoviji film Quentina Tarantina ‘Bilo jednom u Hollyoodu’ tek je drugi originalni film koji je u 2019. godini prešao 100 milijuna dolara zarade u američkim kinima. Film je većinom fikcija, iako se radnja isprepleće sa stvarnim ljudima i pričama, a kao pozadinu koristi ubojstva Charlesa Mansona.

Jedini drugi originalni film koji je ove godine prešao granicu od 100 milijuna dolara je horor Jordana Peelea ‘Us’. Ostali filmovi koji su prešli spomenutu cifru su nastavci, franšize ili spinoffi.

“Ovo je još samo jedan dokaz da je Leonardo di Caprio posljednja old-school filmska zvijezda koju imamo”, nsapiso je Scott Mendelson u Forbesu “Također, još je jedan dokaz da je Tarantino odličan redatelj, pogoto kada na raspolaganju ima velike filmske zvijezde”.

Film s najvećom zaradom ove godine na američkom box-officeu je ‘Avengers: Endgame’ sa zaradom od oko 858 milijuna dolara. Slijedi ga Disneyjev ‘Kralj lavova’ sa zaradom od 473 milijuna, a u Top5 po zaradi još su ‘kapetanica Marvel’, ‘Priča o igračkama 4’ te ‘Spider-Man: Far From Home’.

Što se tiče ‘Kralja lavova’, on je u cijelom svijetu zaradio vi8še od 1.3 milijarde dolara te postao najuspješniji animirani film u povijesti, ako se film može kasificirati ako animacije. Disney ga opisuje kao ‘live-action’ jer sve izgleda realistično, ali redatelj Jon Favreu smatra kako je to varljivo jer je većina filma napravljena pomoću komputerske animacije.

Komentiraj