Svijet
Decoration icon

SAD

Bidena brine da bi republikanski sukobi mogli naštetiti američkoj podršci Ukrajini

Autor:

Photo: EPA

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je rekao kako ga brine da bi republikanske razmirice u Kongresu mogle naštetiti pomoći Ukrajini te je obećao da će uskoro održati govor u kojem će objasniti zašto Sjedinjene Države trebaju nastaviti i dalje podupirati Ukrajinu.

Upitan je li zabrinut da Sjedinjene Države neće moći isporučiti pomoć koju su obećale Ukrajini zbog nereda na Capitol Hillu, Biden je odgovorio: “Zabrinjava me… ali znam da je većina članova Zastupničkog doma i Senata u objema strankama rekla da podupire financiranje Ukrajine.”

Biden je kazao i da će o tomu održati veliki govor u kojemu će istaknuti zbog čega je ključno za Sjedinjene Države i njihove saveznike da održe svoje obveze prema Ukrajini.

Slanje oružja

Ta se zemlja uvelike oslanja na zapadnjačko slanje oružja koje joj pomaže u obrani od ruskih napada.

Predsjednik je rekao da postoji još jedan način koji bi SAD mogao upotrijebiti za financiranje Ukrajine osim tranša pomoći koje je odobrio Kongres.

“Postoji još jedan način na koji bismo mogli pronaći sredstva za to”, rekao je Biden, odbivši pojasniti o čemu se radi, a ni Bijela kuća nije željela iznijeti pojedinosti.

Što je kazetno streljivo i zašto ga SAD šalje u Ukrajinu?

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.