Bez obzira na osvojene nagrade Emmy, druga sezona “Čuvara” neće se snimati

HBO serija „Čuvari“ (Watchmen), nastala prema istoimenom stripu Alana Moorea iz 1986. godine osvojio je četiri nagrade Emmy na svečanosti koja se održala u nedjelju navečer po američkom vremenu. U kategoriji serija s ograničenim trajanjem (jedna sezona, od četiri do 10 epizoda) „Čuvari“ je najbolja serija, Regina King je najbolja glumica, Yahya Abdul-Mateen II  je najbolji sporedni glumac dok su Damon Lindelof i Cord Jefferson nagrađeni za najbolji scenarij. Taj uspjeh ponovo je potaknuo nagađanja hoće li se ipak snimati druga sezona te serije?

Casey Bloys, predsjednik kompanije HBO, oduševljen je uspjehom serije za koju su mnogi sumnjali da može biti dobro napravljena jer se tvrdilo da se strip „Čuvari“ ne može kvalitetno ekranizirati. Serija započinje pokoljem crnaca u Tulsi 1921. godine, stvarnim događajem iz američke povijesti. „Ponosan sam na seriju, mnogim je ljudima otvorila oči glede događaja u Tulsi. Na nesreću, to je postalo važno zbog događaja u našoj zemlji ali mi je drago da su Damon Lindelof i scenaristi napravili nešto o čemu ljudi pričaju, razmišljaju i shvaćaju o čemu se tu radi“, rekao je Bloys dodajući kako se ipak neće dogoditi ono što se dogodilo s HBO serijama „Pravi detektiv“ i „Male laži“, a to je da su umjesto najavljene samo jedne sezone snimljene tri odnosno dvije sezone.

Kada su pitali autora serije Damona Lindelofa što misli o snimanju druge sezone on je rekao „Pozivam druge umjetnike da preuzmu štafetu“ na što je Bloys rekao kako HBO nema takvih planova. „Teško je zamisliti tako nešto bez Damona Lindelofa. Čini se nemogućim jer je Damon ispričao cijelu priču. Nikad ne reci nikad ali nemamo planova za snimanjem još jedne sezone“,

Komentiraj