Beroš na Twitteru: “Hrvatska ima najveći broj dnevnih cijepljenja u EU, svaki peti građanin je cijepljen protiv Covida-19”

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u subotu na svom Twitter profilu da Hrvatska ima najveći dnevni broj cijepljenja u EU te da je prema e-CIJEPIH svaki peti građanin u zemlji cijepljen protiv koronavirusa.

“Nastavljamo u dobrom smjeru. HR ima najveći broj dnevnih cijepljenja u EU, a prema e-CIJEPIH svaki 5 građanin HR je cijepljen protiv COVID-19. Hvala svim cijepiteljima, administratorima i županijskim koordinatorima na naporima koje ulažu u ovaj proces od nacionalnog značaja”, tvitao je Beroš.

Beroš je objavio grafiku cijepljenih prvom dozom cjepiva protiv korone. Taj broj ne predstavlja broj cijepljenih u državi, napominje se u grafici, koja podatke vuče s portala Our World In Data.

Stari podaci

Ipak, Beroš je objavio podatke od četvrtka kada je u Hrvatskoj bio rekordan broj cijepljenih u danu, što znači da se pohvalio starim podacima. Već u petak cijepljeno je 20 tisuća ljudi manje nego u četvrtak.

 

Komentiraj