Potpredsjednici zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) i Andrija Mikulić (HDZ) poručili su u četvrtak u vezi s uhićenjem bivšeg pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara neka mjerodavna tijela – tijela pravosuđa rade svoj posao.

“Ne mogu to komentirati. Neka nadležna tijela rade dalje svoj posao. Prema tome, to je nešto što nikada nismo do sada komentirali, niti ću to komentirati”, odgovorio je Bernardić na pitanje novinara.

A potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) poručio je neka tijela pravosuđa rade svoj posao.

“Ne mogu to komentirati jer sve informacije koje imam dostupne su mi samo iz medija. Prema tome, sve one koji rade u okviru zakona podržavamo, a svi oni koji su eventualno radili propuste za to trebaju odgovarati”, rekao je Mikulić.

Ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” i bivšem pročelniku zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimiru Šostaru određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo zbog kojega se našao na meti istražitelja Uskoka.

Osim Šostara, istražni je zatvor u četvrtak na zagrebačkome Županijskom sudu određen i za petero njegovih suosumnjičenika. Riječ je o Šostarovoj negdašnjoj suradnici iz gradskog Ureda za zdravstvo Mirti Lončar te Davoru Ljubiću i Goranu Žonji, čija je tvrtka gradu, navodno, ispostavljala fiktivne račune za čišćenja ‘suhim ledom’ klimatizacijskih sustava zagrebačkih sportskih dvorana. Istražni je zatvor određen i Mladenu Gojkoviću, koji se može braniti sa slobode ako uplati jamčevinu od milijun kuna, te Muhamedu Demiroviću, koji može uplatiti jamčevinu od 200 tisuća kuna.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Vjekoslav Tolnaj rekao je da za četvoricu preostalih osumnjičenika, koji su se također našli pod Uskokovom istragom, u tom slučaju nije bilo “zakonske osnove” za istražni zatvor.

Komentiraj