BENČIĆ: “U srijedu predajemo zahtjev za ocjenom ustavnosti saborskog Poslovnika”

Saborska zastupnica lijevog bloka i koordinatorica političke platforme Možemo Sandra Benčić najavila je danas da će u srijedu predati zahtjev za ocjenom ustavnosti saborskog Poslovnika, prenijela je Hina.

Benčić je to najavila u emisiji “Oporbeni zarez” Hrvatskog radija.

Saborskim je Poslovnikom zbog epidemioloških mjera onemogućeno svim zastupnicima sudjelovanje na sjednicama Sabora, a time i broj replika koje mogu uputiti predlagateljima. Svaki klub dobio je ograničen broj zastupnika koji može sudjelovati na plenarnoj sjednici, čime im je ograničeno i sudjelovanje u saborskim raspravama.

JANDROKOVIĆ: “Ljevica krši poslovnik”. PEOVIĆ: “Vi kršite poslovnik!”

Benčić smatra da svi zastupnici trebaju sudjelovati na sjednici, ili u sabornici, ili u prostorijama pored, ili putem video linka. “Kada se radi o glasanju, jer HDZ ima tanku većinu onda može video linkom, ali kad se radi o radu parlamenta i postavljanju zastupničkih pitanja, onda ne”, objasnila je Benčić ono što smatra nedosljednim.

Benčić je najavila da će u srijedu, nakon prikupljanja potpisa zastupnika, Ustavnome sudu predati zahtjev za ocjenu ustavnosti saborskog Poslovnika, ističući kako očekuje brzu odluku Ustavnoga suda o tome.

Komentiraj