JANDROKOVIĆ: “Ljevica krši poslovnik”. PEOVIĆ: “Vi kršite poslovnik!”

Epidemiološko ograničenje broja zastupnika u Sabornici već je na početku saborskog zasjedanja preraslo u politički problem, jer je zastupnica lijevog bloka Katarina Peović branila zastupničko pravo na repliku, što nije provedivo ako nisu svi u sabornici. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, pak, optužio je lijevi blok da krši poslovnik.

Kako javlja N1, na početku sjednice, predsjednik Sabora Gordan Jandroković je pojasnio da svi zastupnici mogu sudjelovati u pojedinačnoj raspravi iako ih u sabornici ima samo 41. “To ne radimo iz hira nego da zaštitimo zdravlje vas svih, djelatnika sabora i medija”, kazao je Jandroković.

Potom je Jandroković optužio klub lijevog bloka da krši poslovnik, jer ih je u dvorani više nego što dopuštaju epidemiološke mjere. “Četvero vas je ovdje, a smije biti dvoje. Molim vas da poštujete pravila kao i ostali”, kazao je predsjednik Sabora.

“Vi kršite poslovnik! Svaki bi zastupnik trebao imati pravo replike. Tražit ćemo ocjenu ustavnosti”, uzvratila mu je Katarina Peović.

Oglasila se potom i na Facebooku.

Upravo mi je kao izabranoj narodnoj zastupnici u Hrvatskom saboru oduzeto pravo govora zbog navodno epidemioloških…

Posted by Katarina Peović on Wednesday, September 2, 2020

“Upravo mi je kao izabranoj narodnoj zastupnici u Hrvatskom saboru oduzeto pravo govora zbog navodno epidemioloških mjera. Predsjedništvo manipulira mjerama i tako krši Ustav RH. Svi zastupnici ne mogu biti u dvorani, ali postoji itekako mogućnost da za vrijeme postavljanja replika jedan zastupnik izađe drugi uđe u sabornicu. No naravno vladajućima je lagodnije da dobiju jednu trećinu replika manje. Tako su jednoj trećini zastupnika zabranili replike a klubovima ostavili da se dogovore o desetkovanju”, napisala je.

Komentiraj