Rijetko koji novi bend iz Hrvatske je dobio toliko pozitivnih kritika za svoja prva dva albuma i još više za svoje nastupe koliko su ih dobili Barbari, predvođeni energičnom Barbarom Munjas. Upravo je ona kod kritičara dobila brojne pohvale zbog svog scenskog nastupa jer su je uspoređivali s Iggyjem Popom, Beth Ditto i Courtney Love, nazivajući je i ‘’najboljom hrvatskom frontgirl’’, ne štedeći ni riječi pohvale za bend koji s njom čini svojevrsni koncertni tornado sjajno kombinirajući rock i funk s pitkim popom.

PJEVAČICA GRUPE BARBARI, BARBARA MUNJAS  FOTO: Arhiva Barbara
PJEVAČICA GRUPE BARBARI, BARBARA MUNJAS
FOTO: Arhiva Barbara

Nastup tih Istrijana u klubu KSET 2. travnja i službena je promocija drugog albuma ‘’Santa Barbara’’ iz 2014. koji je kao i prethodni ‘’Monfiorenzo Underground’’ iz 2013. dobio sjajne recenzije kao još žešći, konkretniji, razigraniji i životniji od prvijenca. U KSET-u će nastupiti u punoj postavi s tri saksofonistice (Jovana Joka, Petra Horvat i Weronika Partyka na tenor i bariton saksofonima).

[quote_box_center]

  • Novi hrvatski bend Barbari u Zagrebu promoviraju drugi album “Santa Barbara”
  • Osim promocije albuma Barbari će prikazati i novi videospot za pjesmu “Noge II”

[/quote_box_center]

Kao specijalna gošća nastupit će Sara Renar, koja je ugostila Barbaru Munjas u pjesmi ‘’Ljubav’’ na svom hvaljenom EP-u ‘’Jesen’’. Barbari će premijerno prikazati i spot za treći singl s albuma ‘’Noge II’’ redateljice Ire Tomić, snimateljice i fotografkinje modne agencije Tempo Models Vienna u Beču, gdje je završila i studij fotografije i audiovizualnih medija.

Komentiraj

PREKOArhiva Barbara
Podijeli objavu
Prethodni članak“VELIKA ŠESTORKA” Toni Kukoč – jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena
Sljedeći članak1450 djece iz domova silno treba našu pomoć
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.