BANDIĆ “Zagrepčani nikad nisu bili bedaki, nisu nasjedali na štosove”

HINA / Denis CERIĆ

Aktualni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nekoliko minuta prije ponoći pojavio se u svom stožeru te se obratio javnosti. Prema podacima DIP-a, nakon obrađenih 97.71% biračkih mjesta, Bandić je osvojio 31.01% glasova, a u drugi će krug s Ankom Mrak Taritaš, koja je osvojila 24.36%.

Želim čestitati svima koji su prešli prag i pozvati ih na suradnju u Skupštinu. Osobno ću moliti sve da napravimo veliku koaliciju, za to ima prostora i Grad Zagreb to zaslužuje. I Gradonačelnik koji je u finalu za šesti mandat to zaslužuje”, rekao je Bandić na početku.

Uputio je čestitke i svojoj protukandidatkinji kojoj je zaželio sreću u drugom krugu. Naglasio je kako se za njega ništa nije promijenilo te kako sutra ujutro u 7 sati otvara nogometno igralište na Maksimiru.

“Zagrepčani nikad nisu bili bedaki, nisu nasjedali na štosove. Ono što se htjelo uspjeti, da se Bandića isporuči na klanje, da su Zagrepčani zasićeni Bandićem, to nije točno, nego su bili zasićeni protukandidatima”, rekao je dodajući kako je njihova kampanja za njega bila ‘ubod komarca’.

“Ispričavam se što ste čekali, ali nisam mogao doći pred vas a da ne mogu reći kakav je rezultat. Nisam htio doći ovdje nespreman da ne znam kakvi su rezultati. Rekli smo da želimo biti relativni pobjednici, ali sada to možemo i reći na osnovu 98% posto obrađenih mjesta u Zagrebu, sada mogu reći da smo pobjednici. Sretan sam jer ćemo u skupštini napraviti veliku koaliciju”, rekao je Bandić.

Dodao je da je večer proveo u Book-u, gledajući (i slušajući) fontane, te da je uživao kao ‘mali pajcek’.

Komentiraj