Bandić najavio četiri mjere, uvode se promjene u tramvajskom prometu

Predstavnici Grada Zagreba održali su danas konferenciju za novinare na Remizi. Odmah su naglasili kako su za konferenciju na otvorenom dobili dopuštenje Stožera.

“Evo nas ovdje u javnom prijevozniku koji funkcionira 24 sata. Da bi to mogli činiti i dalje, a poštujući naputke Stožera, želim zahvaliti vrijednim djelatnicima svih trgovačkih društava, prije svega ZET-u”, kazao je na početku gradonačelnik Bandić.

Bandić je najavio četiri mjere, kao i promjene u vožnji tramvaja. “Na svim linijama će biti osigurana dezinfkcijska sredstva,a triput dnevno će sva vozila biti dezinficirana”, kazao je Bandić.

Svima koji koriste ZET poručio je da koriste elektronske kartice jer je prostor vozača odijeljen od prostora putnika. Promjene u voznom redu bit će objavljene tijekom dana.

“Moj klub će glasati za mjeru da oni kojima je rad zabranjen, da im se osiguraju plaće minimalne. Naš je prijedlog bio da im se isplate prosječna plaće u RH”, kazao je i dodao da će glasati za prijedlog o minimalnoj plaći, ali neće odustati od toga da se isplaćuju prosječne plaće.

Očekuje se da će u par dana biti u potpunosti ispunjen prostor u kojem će biti karantena. “Mi smo prvi omogućili osobama koje trebaju psihološku pomoć da se jave na brojeve telefona. Naši psihijatri rade od 8 do 22 sati”, rečeno je na presici.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]