FaH

BANDIĆ: Jabuka se neće zatvoriti, možda je neće voditi ista osoba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak da se Glazbeni klub Jabuka, čiju su terasu zatvorili zaštitari zbog radova na obližnjoj osnovnoj školi koja zid dijeli s tim klubom, neće zatvoriti, ali da se može dogoditi da klub ne vodi ista osoba kao do sada, poručivši da je “Jabuka uvenula jer se vodi jako loše”.

“Čut ćete ovih dana puno o Jabuci i načinu korištenja prostora te prostora do. Neka ekskluzivu daju nadležni pročelnici. Neće se zatvoriti Jabuka, može se samo dogoditi da je neće voditi čovjek koji ju je vodio”, kazao je Bandić, koji je sudjelovao na predstavljanju edukativnog materijala za roditelje “Pravilna prehrana u dječjim vrtićima i sezonskih dnevnih jelovnika” u Gradskoj skupštini.

Bandić: Jabuka je uvenula jer se vodi jako loše

Podsjetio je da je 2001. bio predlagatelj projekta da se GK Jabuka vrati mladima. “To se i napravilo. Nažalost, Jabuka je uvenula jer se vodi jako loše, a o tome kako se vodi i koje pravne regule nisu poštovane reći će resorni pročelnici”, kazao je.

Na terasu tog kultnog zagrebačkog kluba su u noći sa srijede na četvrtak provalili zaštitari tvrtke Bilić-Erić te je zatvorili i tako odvojili od kluba. Terasa kluba graniči sa školskom sportskom dvoranom, čije je rušenje počelo prije 20-ak dana, a čiji je investitor Grad Zagreb.

Nakon što su iz kluba prosvjedovali te najavili kaznene prijave, prozivajući gradske vlasti da su narušile prostor kluba i u radove krenule bez potrebnih dozvola, iz zagrebačke gradske uprave su priopćili da se radovi na rekonstrukciji OŠ Jabukovac, uključujući parking, obavljaju na čestici čije pravo korištenja ima ta škola. Naglasili su da radovi nemaju nikakve veze s dvorištem Jabuke, koji je iza školske dvorane, a koji klub, tvrde, inače nezakonito koristi.

Gradski Ured za prostorno uređenje priopćio je da se izvode radovi na uklanjanju sportske dvorane, koja se nalazi na čestici koja je sastavni dio zemljišta škole, te da se ne radi na čestici na kojoj je smješten klub Jabuka.

Voditelj kluba Marin Viduka u petak je u ime Jabuke odbacio te navode, ističući da je Grad sam sebi izdao dozvolu za radove na prostoru terase kluba, čime ruši kulturno dobro bez dozvole i suglasnosti Hrvatskog vijeća za kulturna dobra. Ustvrdio je i da se rekonstrukcija OŠ Jabukovac provodi protupravnim oduzimanjem posjeda, pa stoga poziva Ministarstvo kulture da zaustavi devastaciju kultne Jabuke.

Bandić: Očekujem da se što prije otkriju počinitelji krađe u Holdingu

 Novinare je zanimalo i ima li novih informacija vezano uz pljačku Zagrebačkog holdinga u srijedu navečer, kada su trojica nepoznatih razbojnika, nakon što su pred strankama i zaposlenicima svladali i lakše ozlijedili zaštitara, oteli plijen “težak” gotovo 800 tisuća kuna, na što je gradonačelnik odgovorio kako očekuje da se počinitelji što prije otkriju.

“Dogodilo se to što se dogodilo. Nitko nije povrijeđen, niti je poginuo i sad se iz toga trebaju izvući pouke. Očito je da je trebalo biti jače osiguranje unutar centrale Holdinga u Vukovarskoj ulici. Zakonski uvjeti i preduvjeti su svi učinjeni, međutim zakoni ne priječe da osigurate još to i dodatno. I na tom tragu to treba napraviti, a od zagrebačke policije i institucija prisile očekujem da se što prije otkriju počinitelji događaja i da odgovaraju, da ih se privede sudu pravde”, poručio je Bandić.

Nije želio komentirati svoj prijedlog povećanja plaća čelnicima gradskih četvrti. “O tome ćemo kad se odluka usvoji”, rekao je.

Komentiraj