Bandić će dočekati zagrebačke vatrogasce po povratku iz Dalmacije

Hina Dario GRZELJ/ dag

Putem priopćenja za medije, iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba danas su najavili kako će gradonačelnik Milan Bandić dočekati zagrebačke vatrogasce po povratku u metropolu iz Dalmacije.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Zbog velikog šumskog požara na području grada Splita, Grad Zagreb je 18. srpnja 2017. u ranim jutarnjim satima uputio vatrogasne snage Grada Zagreba u ispomoć vatrogasnim snagama Grada Splita.

Obzirom da je požar lokaliziran i nema više potrebe za ispomoć vatrogasnim snagama Grada Splita, po zapovijedi pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje, vatrogasne snage Grada Zagreba upućene su natrag u Zagreb, a njihov dolazak u postaju Centar – Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Savska cesta 1, očekuje se danas oko 19 sati gdje će ih dočekati gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, te predstavnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Postupanje vatrogasnih snaga Grada Zagreba vodio je i koordinirao Mario Benaković, zapovjednik vatrogasne postaje Novi Zagreb.

I ovom prilikom, kao i do sada, pružanjem pomoći ugroženom području, Grad Zagreb pokazao je solidarnost sa građanima grada Splita. Grad Zagreb ima na visokoj razini organiziran sustav civilne zaštite, vatrogastvo i zaštitu od požara te je svojim operativnim kapacitetima sposoban pružiti pomoć bilo kojem ugroženom gradu i području Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju.

Komentiraj