Automobili Paula Walkera na aukciji prodani za 2,3 milijuna dolara

Pokojni glumac Paul Walker, zvijezda franšize „Brzi i žestoki“, bio je strastveni ljubitelj automobila što je naslijedio od svog oca i djeda koji su također bili pasionirani vozači. Uz to, imao je zavidnu kolekciju automobila koji su se u srijedu našli na aukciji. Kako je objavljeno u subotu, ta je kolekcija na kraju prodana za ukupno 2,333,450 dolara.

Craig Jackson,presjednik aukcijske kuće Barrett-Jackson koja je organizirala prodaju, izjavio je kako su Paula Walkera često uspoređivali sa Steveom McQueenom jer su obojica živjeli za utrke, kako one automobilističke tako i za moto-utrke. „Blisko smo surađivali sa Walkerovim prijateljem koji je brinuo o njegovoj kolekciji nakon njegove smrti. On je pripremio automobile za aukciju s time da je Walkerova kći Meadow zadržala neke automobile“.

U subotu je došlo do vrhunca aukcije kada je na prodaju stavljeno pet bijelih BMW M3 iz  Lightweight edicije, što je raritet s obzirom daje napravljeno samo 126 automobila iz te edicije. Model E36 iz 1995., sa prijeđenih samo 7 tisuća kilometara, postigao je najvišu cijenu od  385 tisuća dolara dok su ostala četiri automobila prodana za iznose od 220 tisuća dolara do 258,500. Nepoznato je zašto je Walker kupio čak pet automobila iz te edicije, neki sumnjaju da je namjeravao stvoriti svoj tim.

Koliko je tijekom aukcije bilo bitno to što se prodaju automobili Paula Walkera najbolje se vidi na primjeru Nissana 370Z iz 2009. koji je korišten u petom nastavku filma „Brzi i žestoki“. Prošao je samo pet tisuća kilometara i prodan je za 105,600 dolara. Poznavatelji prilika kažu da taj automobil u takvom stanju (ima nekoliko ogrebotina)  može postići maksimalnu cijenu od 30 tisuća dolara. No, kako je ovo automobil Paula Walkera, dosegnuo je cijenu višu od 100 tisuća dolara.

Sav novac prikupljen na aukciji pripasti će Waalkerovoj 21-godišnjoj kćerki Meadow koja vodi zakladu „Paul Walker Foundation“.

Komentiraj