AUKCIJA U TEKSASU Uvojak kose Johna Lennona prodan za 35 tisuća dolara

Uvojak kose slavnog člana Beatlesa Johna Lennona prodan je na aukciji za 35 tisuća dolara (240 tisuća kuna). Uvojak dug 10 centimetara kupio je britanski kolekcionar Paul Fraser na aukciji u Dallasu u američkoj saveznoj državi Teksas.

Kosu je Lennon odrezao pripremajui se za film ‘How I Won The War’ 1967. godine. Njemački frizer koji ga je ošišao sačuvao je dio njegove kose, a sada ju je odlučio prodati. Spomenuti film je crna komedija, koji prati dvojicu britanskih vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata, čiji je zapovjednik apsolutno nesposoban i nedorastao zadatku. Lennon je igrao jednog od vojnika, a u filmu je nosio svoje prepoznatljive okrugle naočale.

Na aukciji su se našli i potpisani potret Lennona (prodan za 2125 dolara), potpisana fotografija Beatlesa (prodana za 42500 dolara), neiskorištena karta za prvi američki koncert britanske grupe u Washingtonu 1964. godine (prodana za 30 tisuća dolara), kao ploča sa singlom ‘Yesterday’ (prodana za 125 tisuća dolara), te ručni sat suosnivača Applea Stevea Jobsa (prodan za 42500 dolara).

Komentiraj