Zatvara se Kup grada Samobora u preponskom jahanju

facebook.com

Atraktivan Kup grada Samobora u preponskom jahanju održava se do nedjelje (09. rujna) na prostoru Etno farme Mirnovec.

Očekuje se oko više od 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva koji će se natjecati u više kategorija. Utakmice sva četiri dana turnira su na rasporedu već od 08 sati.

Konjički kup Mirnovec visoko je kotiran među strukom. Na turniru sudjeluju svi hrvatski reprezentativci od seniora te juniori te dio kadeta. Dolazak je potvrdio i jedan od najboljih Austrijskih jahača, Gerfried Puck, koji još uvijek jaši najveće svjetske turnire te Andras Kovy jedan od najboljih Mađarskih jahača, ujedno i izbornik Mađarske juniorske reprezentacije.

Na prekrasno uređenoj Etno farmi Mirnovec, u samoborskom ravnom polju, publika će imati priliku vidjeti 20 atraktivnih jahačkih utakmica tijekom kojih će se predstaviti brojne jahačice i jahači, čije vještine će ocjenjivati suci iz Hrvatskog konjičkog saveza.

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, brojni posjetitelji imat će priliku uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko–etno stilu: kušati tradicionalna jela u ugostiteljskom objektu Baraž, uživati u domaćim slasticama (štrudle), odmarati uz prekrasno cvjetno uređenje jezerca, razgledavati stare drvene kuće koje odišu tradicionalnim uređenjem, kušati i kupiti domaće proizvode od aronije te moći uživati u šetnjama na konju (za male i velike).Organizatori su još dodatno osigurali i dječji poligon na napuhavanje.

Konjički klub Mirnovec pokazao se odličnim organizatorom ovakve manifestacije i prije, a osim vrhunske organizacije konjičkog kupa bio je suorganizator Prvenstva Hrvatske. Klub Mirnovec je tražena destinacija za mnoge ljubitelje rekreativnog jahanja i sve zaljubljenike u prirodu i idilične prostore.

Ulaz na događanje je slobodan.

Komentiraj