Appleova partnerska tvrtka iz Tajvana će graditi tvornicu u Arizoni

facebook.com

 

Tajvanska tvrtka, koja proizvodi procesore i čipove za Apple, će graditi tvornicu u američkoj državi Arizoni, izvještava engadget.com.

Očekuje se kako će u tvornici kompanije TSMC raditi oko 1 600 zaposlenika.

Mediji ističu kako će projekt stajati više od deset milijardi dolara, očekuje se financijska podrška od strane američke vlade.

Navodno se već razgovaralo s visokim američkim dužnosnicima, jer zabrinjava visoka cijena izgradnje. Zasad je nepoznato kolikim udjelom će projekt poduprijeti Vlada SAD-a.

Predsjednik tvrtke, Mark Liu, je prošle godine naglasio kako je proizvodnja u SAD-u skupa. TSMC već ima tvornicu u Camasu u državi Washington i centre za dizajn u Austinu (Teksas) i San Joseu (Kalifornija).

Veliki i poznati proizvođač čipova je najavio kako će nova tvornica koristiti najsuvremenije tehnologije.

“Usvajanje američkih investicijskih politika će biti presudno za uspjeh ovog projekta, kako bi se omogućilo globalno konkurentno okruženje za vodeću operaciju poluvodičke tehnologije u SAD-u”, istaknuto je u objavi za javnost.

Mediji pišu kako bi prvi radovi trebali početi 2021. godine, a početak proizvodnje se predviđa za 2024. godinu.

Dodajmo i kako je televizijska kuća CNBC dobila potvrdu iz Applea da je megakompanija kupila tvrtku NextVR, koja je poznata po projektima vezanim uz virtualnu realnost i suradnji sa sportskim košarkaškim savezom NBA.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]