Ansambl Antiphonus

ANSAMBL ANTPHONUS Mađarski rock, madrigal, parlando burleske i gosti iznenađenja

Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Tomislava Fačinija, u novu godinu kreće više nego žestoko. Da bi razbudio uspavanu publiku u ovom dugom zimskom siječnju, pripremio je prvi ovogodišnji koncert znakovita imena ‘Contemporary, yet fun!’ koji osim vrhunskih skladbi s pomno biranog glazbenog menija, svojom raznolikošću i crescendom nudi i pregršt dobre zabave.

Uz gosta Pavla Mašića, virtuoza na čembalu te poneka iznenađenja, Antiphonusovci će svojom jedinstvenom glasovnom interpretacijom obojiti ambijentalni atrij Muzeja za umjetnost i obrt i to u utorak, 30. siječnja, od 20 sati.

“Što se krije pod ovom pseudokrilaticom? Krije se, zapravo, naš mamac vjernoj publici Antiphonusa, a osobito onima koji ne vole suvremenu glazbu. Da, ovaj smo koncert osmislili baš za njih i one koji se rado izlažu rizik, pa makar i uz estetske ograde; na koncu, koji djelo krasi, koncert je i za sve koji Antiphonusu dovoljno vjeruju, da će i bez oglašenog menija naručiti dnevnu ponudu… pa nije valjda otrovno! Ipak, evo i programa ugrubo: uz četiri Nonsens-madrigala Györgyja (a i Sándora) Ligetija, na tekstove Carrollove Alice u zemlji čudesa ili teutonskog dječjeg poučnog štiva Struwwelpeter, sve tri autorove skladbe za čembalo pod prstima Pavla Mašića, od čega poneke na novom akademskom virginalu (da ne skuplja prašinu na broju 12) naslova Continuum, Passacagia ungherese i Hungarian Rock; zatim nekoliko morceaux minimalistiques perkusivne provenijencije, dvije parlando burleske, a tu je i par uobičajenih ex tempora…(gosti iznenađenja, hostese i drugo…)“, na svoj je osobit način, kao i uvijek, predstojeći koncertni intro u novu godinu najavio Tomislav Fačini, suvereni kreator i vođa uspješnog ansambla.

Ako volite iznenađenja i spremni ste oteti se kućnoj izolaciji, i s darovitim i nadahnutim Antiphonusovcima upustiti se u glazbeni program “visokog rizika”, ulaznice potražite na blagajni Muzeja za umjetnost te na: entrio.hr.

Contemporary, yet fun!

Komentiraj