ANKETA NOVE TV Građani ‘ocijenili’ predsjednicu Grabar Kitarović

Dino Stanin/PIXSELL

Dnevnik Nove TV u petak je objacio rezultate ankete u kojoj su ispitanici izrazili svoje mišljenje o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Istraživanje je provela agencija Ipsos od 6. do 8. veljače 2017. godine na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske

Većina ispitanika (53%) smatra kako predsjednica radi u odnosu na očekivanja kada je izabrana. 36% misli da radi ispod očekivanja, a samo osam posto iznad očekivanja. Prošle godine napravljena je ista anketa, a od tada je porastao i broj nezadovoljnih i zadovoljni predsjednicom. Tada je 30 posto ispitanika mislilo da radi ispod očekivanja, a 12 posto iznad očekivanja.

42% ispitanika smatra da je predsjednica uglavnom neovisna od HDZ-a, dok isto toliko smatra da uopće nije neovisna. 10 posto misli kako je potpuno neovisna, dok 6% ne zna. Većina, ili 56% ispitanika podupire zalaganje predsjednice i Vlade za uvođenjem vojnog roka. Tome se protiv i 42%.

Kao najbolje poteze predsjednice ispitanici su istaknuli suradnju zemalja na liniji Baltik-Jadran-Crno more, slijedi vođenje vanjske politike prema regiji i privremeni uredi u drugim dijelovima zemlje.

Najnegativniji potezi predsjednice, prema ispitanicima, su doniranje novca iz kampanje HDZ-u i udrgama, afera ‘čokoladica’, inzistiranje na preseljenju ureda, putovanje u SAD te uklanjanje Titove biste s Pantovčaka.

Komentiraj