Predsjednik Skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić reagirao je na slučaj ‘Cvjetni trg’. Njegovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

“Zagrebački cvjećari zbog čijeg je izloženog cvijeća Cvjetni takav kakav jest, dobili su zabranu izlagati cvijeće van svojih kućica. Ne znam zbog čega, teško je dobiti razumnu informaciju. Ako je vjerovati onome što prepričavaju sami cvjećari, a što su kako kažu riječi gradonačelnika, izloženo cvijeće smeta prolaznicima dok hodaju.

Prihvatio bih argument da je sporno koliko netko plaća za objekt u kojem izlaže, a koliko zapravo mjesta zauzima, ali ako je u pitanju navedeni razlog, osobno bih radije da mi kod hodanja smeta cvijeće nego metalne konstrukcije.

Takvih je konstrukcija i više nego dovoljno na ovom zagrebačkom trgu. Tim više što se zbog tih metalnih konstrukcija pokrenulo nekoliko afera, građani su prosvjedovali, a čuli smo prozivke i same struke, dok se, istovremeno, niti jedan građanin, prolazeći Cvjetnim trgom nije požalio na ubod na trn ruže koja je tamo izložena.

Cvjetni trg svakako je jedna od atraktivnijih lokacija u gradu za šetnju, pijenje kave uz što možete uljepšati nekome dan i cvijećem, ali kako je krenulo, očito će Cvjetni postati jedna u nizu „žrtava“ notornih odluka.”

Komentiraj