Marcel van Hoorn

André Rieu i Johann Strauss Orchestra ponovo u zagrebačkoj Areni

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini André Rieu i njegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u zagrebačku Arenu.

André Rieu i njegov najveći privatni orkestar na svijetu će u svibnju ponovno nastupiti u Zagrebu.

“Iznimno se radujem ponovnom dolasku u Hrvatsku. Naš prvi koncert u Zagrebu jedan je od onih koje ćemo moj orkestar i ja zauvijek pamtiti, a ljubav i entuzijazam publike bili su fantastični. Nadamo se da ćete nam se opet pridružiti u večeri koja se ne zaboravlja“, poručio je André Rieu.

Večeri s Andréom Rieu tijekom godina postale su poznate kao mjesto svjetski poznatih romantičnih melodija, zanimljivih iznenađenja uz mnogo humora i vrhunskih solista. Rieuova karizma, strast i živost čine svaki njegov nastup jedinstvenim iskustvom. Od osnivanja do danas Johann Strauss Orchestra, koji je nedavno proslavio 30. obljetnicu postojanja, postao je najveći privatni orkestar na svijetu sa 60 članova i pokrenuo svojevrsnu svjetsku renesansu valcera. Također, brojke iza André Rieua više su no impresivne: 40 milijuna prodanih albuma, nastupi koje godišnje pogleda čak 600 000 obožavatelja te osvajanje vrha Billboardove liste zarade od turneja 2013. godine kada je, uz Madonnu i U2, iza sebe ostavio Justina Biebera.

“Nakon onako pozitivne reakcije publike, povratak Andrea Rieua i njegovih glazbenika nije veliko iznenađenje. Zaljubljenici u glazbu prepoznali su golem trud i vrhunsku produkciju te smo ponosni što ove vrhunske glazbenike, nakon svjetske turneje u SAD, UK, Njemačkoj i Meksiku, ponovno dovodimo u Hrvatsku“, izjavio je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Romantični valceri, glazbene teme iz filmskih klasika, opera i opereta te obrade tradicionalnih pjesama u izvođenju ‘kralja valcera’ i njegovog orkestra ponovno će se moći čuti 19. svibnja 2018. godine u zagrebačkoj Areni s početkom u 20 sati.

André Rieu

Komentiraj