Američki senator Rand Paul dostavio Trumpovo pismo Putinu

epa

Američki republikanski senator Rand Paul kazao je u srijedu kako je tijekom posjeta Moskvi dostavio pismo predsjednika Donalda Trumpa ruskim vlastima.

“Čast mi je bila dostaviti pismo predsjednika Trumpa administraciji predsjednika Putina. Pismo naglašava važnost daljnjeg rada u raznim područjima uključujući suzbijanje terorizma, poticanje zakonodavnog dijaloga i nastavak kulturne razmjene”, napisao je Paul u postu na Twitteru.

Bijela Kuća nije komentirala pismo.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u srijedu da je Trumpovo pismo za Putina uručeno diplomatskim kanalima, prenijela je novinska agencija Interfx. Kazao je kako Kremlj još nije proučio sadržaj pisma.

Paul, Trumpov saveznik, rekao je da je otputovao u rusku prijestolnicu kako bi potaknuo diplomaciju uslijed napetih odnosa između Moskve i Washingtona.

U ponedjeljak je pozvao ruske zastupnike da posjete Washington, nakon što je u Moskvi razgovarao s parlamentarcima i obećao blokirati nove sankcije Rusiji.

Američke obavještajne agencije kažu da se Rusija uplitala u predsjedničke izbore 2016. u Trumpovu korist, što Moskva odbacuje.

Dvije su države također u sukobu zbog Sirije i Ukrajine.

Komentiraj