Američka tajna služba ispitivala Eminema zbog njegovih stihova

Američka tajna služba ispitivala je repera Eminema zbog teksta pjesme „Framed“ s njegovog albuma „Revival“ iz 2017. godine u kojem spominje Donalda Trumpa i njegovu kćerku Ivanku. Objavio je je to portal Buzzfeed News koji je došao do službenih dokumenata koji to potvrđuju.

Agenti tajne službe razgovarali su zbog toga s Eminemom (pravim imenom Marshall Mathers) 16. siječnja 2018. godine. U najzabavnijem dijelu službenog izvješća navodi se kako su agenti počeli čitati stihove pjesme, na što je „Mathers, upoznat s tekstom pjesme, počeo repati zajedno s osobom koja ga je intervjuirala i koja je čitala stihove“. Razgovor je završen mirno, a dva dana kasnije u agenciji je zaključeno kako ovaj slučaj neće proslijediti tužitelju jer smatraju da Eminem ne predstavlja prijetnju predsjedniku i njegovoj obitelji.

Cijeli slučaj započet je kada je „zabrinuti građanin“ nazvao tajnu službu 15. prosinca 2017. godine, na dan kada je album „Revival“ objavljen, i rekao im kako se na albumu nalazi pjesma „Framed“ koja sadrži neprimjerene komentare na račun predsjednika Donalda Trumpa i njegove kćerke Ivanke Trump.  „Želim znati istražuje li vaša služba Eminema zbog prijetećih stihova Ivanki Trump“, pitao je „zabrinuti građanin“ za kojeg se sada otkriva da se radilo o novinaru portala TMZ.

U pjesmi se spominje Ivanka Trump kao „glupa plavuša“ čije se tijelo nekako našlo u prtljažniku Eminemovog auta.

Komentiraj