Rock grupa Toto izdaje kompilaciju najvećih hitova i dolazi u zagrebački Dom sportova

Toto

Američka rock grupa Toto, jedan od najvećih i najcjenjenijih sastava u povijesti nastupit će u zagrebačkom Domu sportova u petak (09.03.2018).

Ususret istoimenoj velikoj svjetskoj turneji izdaju kompilaciju najvećih hitova pod nazivom ’40 Trips Around The Sun’.

Nova kompilacija izlazi 09. veljače 2018. godine, a album od 17 pjesama sadržava i tri do sada neobjavljene pjesme – “Spanish Sea” “Alone” i “Struck By Lightning”, kao i remasterirane klasike koji su obilježili rad benda. Upravo kopajući po arhivima bend je naišao na pjesmu koju će objaviti kao “Spanish Sea”, za koju Steve Lukather kaže:

“Ovu stvar nismo uvrstili na “Isolation” pa smo ju morali ponovo napisati, a zahvaljujući modernoj tehnologiji mogli smo je zasvirati sa samima sobom od 20 godina, ali i s našom dragom braćom Jeffom i Mikeom Porcarom, što nas je podsjetilo koliko je pjesma bila dobra. To znači da je ovo sjajni Toto klasik, čak i s mojom originalnom solažom te zvuči kao da je napravljen prije dva tjedna, a ne prije 30 godina.”, rekao je i poručio kako sve koji unaprijed naruče album, uz njega dolazi i nova pjesma “Alone”, koju je bend napisao kao posvetu životu koji su do sada proživjeli.

TOTO – ’40 TRIPS AROUND THE SUN’ TRACK LISTING

Alone
Spanish Sea
I’ll Supply The Love
I’ll Be Over You
Stranger In Town
99
Struck By Lightning
Pamela
Afraid Of Love
I Won’t Hold You Back
Jake To The Bone
Stop Loving You
Lea
Hold The Line
George Porgy
Rosanna
Africa

Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams kreću u veljači iduće godine na europsku turneju ’40 Trips Around The Sun Tour’ kojom će obilježiti četiri desetljeća benda te u sklopu koje će održati svoj premijerni hrvatski nastup.

U Domu sportova odsvirat će samostalan koncert, bez predgrupe, koji u više od dva sata programa obuhvaća kompletnu karijeru benda, najviše upamćenu po megahitovima ‘Africa’, ‘Hold The Line’ i ‘Rosanna’. Paralelno s turnejom Toto će objaviti i kompilaciju istovjetnog naziva ’40 Trips Around The Sun’ na kojoj će se naći remasterirani najvećih hitovi i nekoliko potpuno novih pjesama.

Izuzetno cijenjeni glazbenici su kao dio svog matičnog benda te kao samostalni i session glazbenici, sudjelovali u stvaranju više od 5 000 albuma koji su se prodali u preko 500 milijuna primjeraka i “uhvatili” 200 nominacija za Grammy.

Samo Steve Lukather je svirao na više od 1 500 izdanja, od kojih je vjerojatno najznamenitiji gitarski solo na pjesmi ‘Beat It’ glazbenika Michaela Jacksona.

Ulaznice su u prodaji po promotivnoj cijeni koja će vrijediti do 19.11., a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

Komentiraj