Amanda Gorman je prva pjesnikinja na naslovnici Voguea

Screenshot YouTube

Amanda Gorman, koja je privukla pozornost nastupom na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena, prva je pjesnikinja koja će krasiti naslovnicu svibanjskog izdanja časopisa Vogue.

Diplomirana harvardska studentica je na naslovnici odjevena u pokrivač s potpisom Louisa Vuittona, koji je za potrebe fotografiranja stiliziran kao haljina. Živopisan uzorak tkanine nadahnut je afričkim tekstilom, a dizajnirao ga je Virgil Abloh, prvi afroamerički umjetnički direktor tvrtke. Američka medijska kuća CNN otkriva kako je fotografije snimila Annie Leibovitz.

“Prva pjesnikinja na naslovnici Voguea. Iznimno sam zahvalna i ne očekujem da ću biti posljednja. Što li je poezija, ako ne ljepota?”, napisala je 23-godišnja Gorman u objavi na Instagramu.

Ističe se kako je Gorman nakon inauguracije potpisala ugovor za poznatu manekensku agenciju IMG. Imala je niz javnih nastupa, među kojima i onaj na panelu za Međunarodni dan žena s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, predsjednicom Zastupničkog doma Nancy Pelosi i supermodelom Chrissy Teigen. U rujnu će mlada pjesnikinja objaviti dvije knjige.

Komentiraj