ALADROVIĆ: “Vjerujem u pozitivan ishod, očekujem danas završetak pregovora”

Ministar rada Josip Aladrović u utorak je komentirao pregovore između Vlade i sindikata.

“Što se tiče razgovora sa sindikatima, jučer je održan sastanak, danas će biti održan sastanak, vodi ga predstojnik Ureda premijera, tako da mislim da je to apsolutno dovoljna razina za pregovore i apsolutno pokazuje volju premijera da se riješi ovaj problem”, rekao je Aladrović novinarima.

Dodao je kako će se danas održati novi sastanak, ali ni on ne zna njegov termin. “S obzirom da smo se odlučili na to da ispred Vlade pregovara predstojnik Ureda premijera, takav je dogovor, ostali iz Ministarstva rada, financija i znanosti sudjeluju na tehničkoj razini i smatramo da je to u redu”, rekao je Aladrović.

Poručio je da vjeruje u pozitivan ishod pregovora, a nada se da će se do rješenja doći već danas. “Očekivali smo jučer, pregovori su trajali sedam sati, nije se došlo do rješenja, ali koliko znam ima dovoljno toga na stolu što može biti prihvatljivo rješenje i ja osobno očekujem da će se to dogoditi danas”, rekao je Aladrović.

Upitan je li vidio poruke s velikog prosvjeda održanog u ponedjeljak u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, Aladrović je rekao da ih je vidio. “Čuo sam, vrlo kreativne poruke, drago mi je da su neki pokazali svoju iznimnu kreativnost, nadam se da će to prenijeti i na učenike. Bavimo se takvim poslom da ne možemo ostati imuni na te poruke. Neke poruke upućene meni ne bih komentirao, možda postoji geneza odnosa kako su one nastale”, zaključio je Aladrović.

Komentiraj