Akcija USKOK-a u splitskoj Čistoći, krenula privođenja i pretresi

Tano jutros službenici USKOK-a ušli su u splitsku Čistoću i izvršili pretres, doznaje tportal.

Petnaestak djelatnika policijskog USKOK-a u upravnoj zgradi i na odlagalištu Karepovac obavilo je niz razgovora. Brojka privedenih iza deset sati znatno se povećala, a među njima se nalazi i veći broj osoba zaposlenih na samom odlagalištu.

Nakon nešto više od sat vremena napustili su prostore Čistoće, ali s njima su otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika, a nešto prije deset sati i direktor tvrtke Ante Aleksić. Tportal dodaje kako nema potvrde radi li se o privođenju.

Nekima od uhićenih, navodi portal, tijekom jutra pretresli su i privatne stanove.

Da je u prostorije “Čistoće” upao USKOK, odmah je za Slobodnu Dalmaciju potvrdila i šefica Operativne službe te gradske tvrtke. Kazala je kako policijski djelatnici više nisu u upravnoj zgradi te da su se po svoj prilici uputili na odlagalište Karepovac, s obzirom da su tražili zamjenu bageriste kako bi mogli pristupiti deponiju, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je kazala, radi se najvjerojatnije o anonimnoj prijavi koja se odnosi na nešto što je odloženo na dio odlagališta gdje svakodnevno pristiže komunalni otpad, nakon što je završena prva faza njegove sanacije.

“Ovdje se radi o nekome tko je zločest i želi loše Čistoći, sumnjam na nekoga unutar tvrtke”, rekla je Slobodnoj Dalmaciji.

 

Komentiraj