Na današnjoj konferenciji za novinare zagrebački gradoančelnik Milan Bandić poručio je da će se, unatoč svim problemima s vlasnicima dvorane, Europsko rukometno prvenstvo igrati u zagrebačkog Areni.

“Svi dugovi su plaćeni, pozivam baju Oppenheima da mi zabrani ulazak u dvoranu, ajde da te vidim”, rekao je Bandić, referirajući se na Igora Oppenheima iz Ingre, koja je sagradila Arenu i njezin je vlasnik.

“Jako sam tužan. Ne razumijem čemu sve ovo. Da je bilo pameti, a nije. Kada smo potpisali ugovor između Holdinga i Ingre mogli smo otkupiti Arenu u određenom periodu za 80 milijuna eura, da sam barem tada imao bilo kakav kontakt s Holdingom i vladom mi danas ovdje ne bismo bili i ne bi bilo ovog problema. Ispričavam se svima”, rekao je Bandić.

Pozvao je Oppenheima da ‘ne prijeti praznom puškom’. “Arenu smo zajedno gradili, bili smo partneri u gradnji, kada smo potpisivali sporazum, a partneri smo sada i bit ćemo i u budućnosti. Prijetnje samo štete svim stranama”, dodao je Bandić, prenosi Index.

Na kraju se ispričao i hrvatskim rukometašima, kao i izborniku Lini Červaru. “To su ćorci iz puške i idu protiv hrvatskog sporta i hrvatskog rukometa. Ingra je opterećena kreditima i molim gospodina Oppenheima da ne radi cirkus. Imamo ozbiljan posao i tužan sam zbog ovog. Jedini grad u Hrvatskoj koji može servisirati Arenu je Zagreb i to činimo”, zaključio je.

Komentiraj