Aitractor i helikopter HRZ-a sudjelovali u gašenju dva požara

HINA/ Milan ŠABIĆ

Letačka posada helikoptera Mi-8 MTV iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) jutros je poletjela u akciju prijevoza spremnika vode (tzv „kruške“) na požarište na brdu Gračišće iznad uvale Rasotica u Selcima na otoku Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prijevoz „kruški“ se obavlja iz Supetra i Bola.

Ministarstvo obrane izvijestilo je i kako se Airtractor AT-802 danas uključio u akciju gašenja požara na području iznad Metkovića uz granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage do danas su sudjelovale u gašenju 42 požara (15 u Zadarskoj, 13 u Splitsko-dalmatinskoj 12 u Šibensko-kninskoj te po 1 u Istarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 240 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5 700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca do požarišta.

Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11.-12.08.2018.) sa ukupno 103 pripadnika PP NOS OS RH.

Komentiraj