Ahmetović: “Zdravlje i životi građana od interesa su za njih same, a trebali bi biti i za premijera”

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović u utorak je komentirala rad Nacionalnog Stožera, kao i interpelaciju koju će oporba pokrenuti u Saboru za opoziv ministra Tomislava Ćorića.

Kazala je kako nitko ne treba dovoditi u pitanje važnost dana koji trebamo pamtiti i kolone sjećanja u Vukovaru, ali da je nužno poštovati epidemiološke mjere, te provoditi kontrolu provođenja mjera. “Strahujem da se neće provoditi nadzor. Kod slavlja Torcide je rečeno je kako nadzora nije moglo biti jer skup nije bio prijavljen. Narušeno je povjerenje u rad Stožera i kontrolu ove situacije. Dajem podršku liječnicima i struci. Ne treba umanjivati važnost dana, ali apeliram da Vlada vrši strogu kontrolu provođenja epidemioloških mjera”, rekla je za N1.

Dodala je da se liječnike treba poštivati i pridržavati se mjera. “No, u javnosti je stvoren dojam da se mjere donose na temelju političkih razloga, da se odlukama nastoje prikupiti politički poeni ili da se sanira šteta”, dodala je.

Kazala je i kako se Vili Beroš i Vlada trebaju spustiti na zemlju i problem građana shvate kao najozbiljniji problem. “Ljudi se nose s teškim bolestima, svatko na svoj način. Treba se poštivati Hipokratova zakletva, voditi računa o građanima, a ne o političkim interesima. Neka javnost zaključi da li je ovo klanovska borba ili zabrinutost za zdravlje građana. Oporba se bavi onim na što je pozvana – propituje, traži raspravu i da se istaknu činjenice. Zdravlje i životi građana od interesa su za njih same, a trebali bi biti i za premijera – a je li tako?”, upitala je zastupnica.

Interpelaciju o radu Vlade u vezi s projektom Krš-Pađene će, najavljuje, podržati. “U okviru Krš-Pađene izbila je i afera u koju je uključen Josipa Rimac i tajnik Tomislava Ćorića. Hrvatska javnost mora biti informirana o načinu trošenja javnog novca. Građani trebaju imati uvid u sve ugovore koji su sklopljeni u sklopu ove afere. Interpelacija je legitimna aktivnost, ne vidim gdje je problem sa željom saborskih zastupnika da se propitaju postupci ministra Ćorića, ali i drugih koji su sudjelovali u aferi Krš- Pađene”, kazala je.

Istaknula je kako ni ona ni SDP nemaju problem s otkrivanjem svih imena koja su sudjelovali u koruptivnim radnjama, bio da je u pitanju član HDZ-a, HNS-a ili SDP-a.

Komentiraj