Račun tvrtke Franck je blokiran, pokazuju podaci Fine. Franck, koji je jedan od najvećih dobavljača Agrokora, blokiran je od utorka ujutro. N1 javlja da je blokiran i Agrofructus.

Blokiran je račun i tvrtke AWT International, vodećeg distributera robe široke potrošnje koji pokriva tržišta Hrvatske, Srbije, Bugarske, Makedonije i Slovenije.

Josip Budimir, član Uprave Francka, bio je jedan od ključnih pregovarača od strane dobavljača u slučaju Agrokor.

Tvrtka je u vlasništvu je Milana i Ivana Artukovića. Zapošljava oko 450 ljudi i ima godišnji prihod blizu 900 milijuna kuna. Mediji su ovih dana objavili da Franckova potraživanja prema Agrokoru iznose oko 700 milijuna kuna.

Agrofructus je tvrtka iz Donjeg Miholjca, koja je u većinskom vlasništvu Denisa Matijevića dok manjinski dio drži Agrokor. Tvrtka zapošljava 130 ljudi, a godišnji su im prihodi od oko 270 milijuna kuna.

Računi ostalih većih dobavljača nisu u blokadi. Naime, podaci Fine pokazuju da jutros oko 10 nije bilo blokada na računima npr. Kraša, Vindije, Badela 1862, Podravke, Dukata, Mlinara ili osječkog Žita.

Također, i dalje su u blokadi računi samog koncerna Agrokor, kao i većine njegovih tvrtki – Konzuma (osim računa u Karlovačkoj banci, otvorenog 31. ožujka ove godine), Leda, Jamnice, Zvijezde, PIK-a Vinkovci, Vupika, PIK-a Vrbovec, Belja, Mladine te Velpro-centra.

Finini podaci pokazuju kako račun Tiska više nije u blokadi, a nisu blokirani ni računi tvrtki Agrolaguna, Solana Pag, Roto dinamic te tvrtke A007, koja upravlja on-line trgovinom abrakadabra.

Komentiraj