Agrokor bi do kraja mjeseca mogao platiti sve dugove prema malim dobavljačima

Hina

Održan je sastanak Koordinacije proizvođača i dobavljača na kojem su predstavljeni detalji oko novog financiranja koncerna Agrokor, od 480 milijuna eura.

Predstavnici proizvođača i dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora upoznali su svoje kolege s detaljima financijskog aranžmana, objašnjavajući pritom razloge zašto su izvanrednom povjereniku dali svoju suglasnost za novo zaduženje, propćeno je iz koordinacije.

“Najvažnija vijest za brojne dobavljače je da će 150 od ukupno 480 milijuna eura otići za isplatu starog duga. Malim obrtnicima i OPG-ovima bit će isplaćeno oko 30 milijuna eura starog duga najvjerojatnije već do kraja lipnja. Odluka je to koju su solidarno i jednoglasno podržale sve velike tvrtke u Koordinaciji, a čime bi Agrokor u potpunosti namirio stara potraživanja prema malim proizvođačima, nakon čega oni prestaju biti vjerovnici koncerna.

Otprilike 120 milijuna eura novog kredita ide za isplatu robnih regresnih mjenica te robe isporučene prema klasičnim komercijalnim uvjetima prije dolaska izvanredne uprave. Očekivano, najviše govora na sastanku bilo je upravo o definiranju kriterija isplate starog duga te je glasovanjem usvojeno načelo proporcionalnosti, odnosno svakom će dobavljaču jednak postotak starog duga. Dobavljači očekuju da isplate prvih rata krenu već početkom sljedećeg tjedna”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj