Na izjašnjavanju članstvo Sindikata Preporod odbilo prijedlog vlade o povećanju osnovice plaća

Autor:

29.11.2019.,  Zagreb - Predstavnici Sindikata hrvatskih ucitelja, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim skolama Hrvatske i Sindikata zaposlenika u hrvatskom skolstvu - Preporod dolaze u zgradu Vlade na Trgu svetog Marka na nastavak pregovora. Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom skolstvu - Preporod Zeljko Stipic.rPhoto: Igor Kralj/PIXSELL

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na poziv Sindikata Preporod za izjašnjavanje o ponudi Vlade Republike Hrvatske o povećavanju osnovice za izračun plaće od 4% od 1. listopada 2022. i 2% od 1. travnja 2023.  83.57% članica i članova odbilo je prijedlog, a za njeno prihvaćanje izjasnilo se 16.28% članica i članova. Nevažećih listića je 0.15%. Izjašnjavanje je provedeno 12. i 13. listopada u 419 osnovnoškolskih i srednjoškolskih podružnica i među 9500 članica i članova.

Prije izjašnjavanja članstvo je upoznato s ponudom Vlade i posljedicama prihvaćanja ili odbijanja Vladine ponude. Sukladno rezultatu na provedenom izjašnjavanju Sindikat Preporod odbija ponudu Vlade sa 3. pregovaračkog sastanka koji je održan 6. listopada, stoji u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.