Promo

7. i 8. SRPNJA Zagrijavanje u klubu Močvara za predstojeći festival SuperUho

Treći glazbeni festival SuperUho održat će se od 1. do 3. kolovoza u Primoštenu, ali prije toga njegovi organizatori na čelu s Matom Škugorom pripremili su zagrebačkoj publici dva koncerta zagrijavanja 7. srpnja i 8. srpnja.

U četvtak će nastupiti Damien Jurado na terasi kluba Močvara, a u petak Mac DeMarco u velikom dvorištu Jedinstva.

Damien Jurado jedan je od važnijih aktera američke nezavisne kantautorske scene koji svira sirovi roots blues i folk 40-ih i 50-ih, a već je na prvom izdanju za vlastitu etiketu Casa Recordings do kraja kanalizirao jasno vidljiv talent u izricanju emocija i pogleda na život kroz dirljivu glazbu i snažnu poeziju. U Močvari će mu se pridružiti Josh Gordon na gitari i Heather Woods Broderick na klavijaturama.

Kanadski multiinstrumentalist i multimedijalni umjetnik Mac DeMarco pojavio se 2008. godine na glazbenoj sceni iz potpune anonimnosti pod pseudonimom Makeout Videotape. Nakon srednje škole objavio je “Heat Wave”, kolekciju pjesama koju je napisao i snimio u razdobljima dosade i neraspoloženja prilikom prilagodbe na novo okruženju Vancouvera. Onda je 2012. godine pod svojim imenom objavio EP „Rock and Roll Night Club“ za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks, u kojem je zadržao jednostavnu lo-fi pop formu, obojivši je mračnijom atmosferom.

Na ovogodišnjem festivalu SuperUho od 1. do 3. kolovoza u Primoštenu nastupit će Devendra Banhart, Mark Lanegan, Shobaleader One, Peter Hook & The Light, Mudhoney, Pips Chips & Videoclips, Saul Williams, Lightning Bolt, Damir Avdić, Žen, Side Project, It’s Everyone Else, Franz Kafka Ensemble, Baden-Baden i Magul.

Kao i na prethodnim izdanjima festivala i ove godine odabir izvođača ponudit će širok spektar glazbenih stilova, od underground rocka i elektronike, preko hip hopa i free jazza pa sve do folk, kraut i indie rocka.

Glazbenici će nastupiti na dvjema pozornicama smještenima unutar kompleksa nekadašnjeg hotela Marina Lučica, a posjetitelji će imati niz popratnih sadržaja i na festivalskoj plaži koja je udaljena samo 70 metara od glavne festivalske lokacije. Između njih smješten je festivalski kamp u gustoj borovoj šumi, a poveznica kampa i glavne lokacije bit će festivalska zona opuštanja koja će, uz hranu i piće u mediteranskom ambijentu, posjetiteljima ponuditi i zanimljive sadržaje koji nisu vezani uz glazbu.

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 250 kn, dok će im cijena na ulazu biti 290 kn, cijena ulaznice za kamp iznosi 150 kn.

Dnevne festivalske ulaznice koštaju 130 kn do 9. srpnja, od 10. srpnja cijena je 150 kn, a na ulazu će karte biti 180 kn.

Program festivala SuperUho
Program festivala SuperUho

Komentiraj