PRILIKA ŽIVOTA Što znamo o novom treneru Hajduka? Stigao je iz Širokog Brijega, član je stožera reprezentacije

Autor:

16.01.2022.,Split- Na Poljudu odigrana prijateljska nogometna utakmica izmedju Hajduka i Sirokog Brijega. Trener SIrokog Jure Ivankovic.
Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka, objavila je v.d. predsjednice Uprave Hajduka Marinka Akrap na konferenciji za medije.

“Što se tiče sportskih odluka, klub mora funkcionirati i do dolaska novog predsjednika tako da ćemo zajednički donositi sve one odluke koje budu neophodne za normalno funkcioniranje kluba. Ja vam mogu reći da je danas donesena prva takva odluka. Mi smo sa dosadašnjim trenerom Mislavom Karoglanom danas dogovorili sporazumni raskid ugovora. Do kraja sezone će Jure Ivanković , njegov pomoćni trener, koji inače ima UEFA-inu licencu, voditi našu prvu momčad”, rekla je Marinka Akrap.

ODREKAO SE OTPREMNINE NO o Jakobušićevoj smjeni: ‘Zamjena nije iz kruga Hajduka. Cilj je titula iduće sezone’

Inače, Jure Ivanković je stigao na Poljud u sklopu suradnje sa Širokim Brijegom, gdje je ranije vodio juniore i prvu momčad. Bio je prvo trener kadeta, pa je, dolaskom Mislava Karoglana, postao njegov pomoćnik.

“Nakon predstavljanja dojučerašnjeg trenera Hajdukovih juniora Marijana Budimira za novog šefa stručnog stožera širokobrijeških Plavo-bijelih ovim se činom, kako je i najavljeno, suradnja prelila i na školu nogometa.

Prelaskom tridesetsedmogodišnjeg Jure Ivankovića na Poljud započinje razdoblje razmjene najperspektivnijih kadrova i iskustava između Akademije HNK Hajduk ‘Luka Kaliterna’ i Škole nogometa NK Široki Brijeg na obostrano zadovoljstvo i korist.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri mladi je stručnjak bio pomoćnik Toniju Karačiću u prvoj momčadi, a zatim je od kolovoza 2021. do travnja 2022. i samostalno vodio Široki Brijeg. Aktualni je član stručnog stožera U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine. U protekloj sezoni Ivanković je vodio juniore Širokog Brijega s kojima je osvojio četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici”, objavljeno je tada iz Širokog Brijega.

Ivanković će, dakle, voditi Hajduk u najmanje sedam utakmica, a ostaje za vidjeti hoće li se Hajduk i novi predsjednik odlučiti s njim krenuti i u novu sezonu.

OTIŠAO I MISLAV KAROGLAN Evo tko će ga naslijediti na ‘vrućoj’ klupi Hajduka

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.