EDO PEZZI ZA NACIONAL.HR: Odlazi najveći tandem promašaja, dovodili su islužene autsajdere. Imam i poruku za Torcidu

Autor:

21.02.2018., Bacvice, Split - Edo Pezzi, sportski novinar."nPhoto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Nadzorni odbor splitskog Hajduka odlučio je smijeniti predsjednika kluba Lukšu Jakobušića nakon tri i pol godine na čelu kluba i pola godine prije isteka mandata.

Jakobušiću je presudio nedjeljni poraz Hajduka kod Rijeke (0:1), četvrti uzastopni splitskog kluba kojim se Hajduk najvjerojatnije oprostio od borbe za naslov prvaka, a ispali su i iz Kupa, kojeg su posljednje dvije sezone osvojili. Prema neslužbenim informacijama, vršiteljica dužnosti predsjednice kluba do kraja sezone bit će članica Uprave Marinka Akrap.

Za komentar o smjenu Jakobušića smo se obratili legendarnom splitskom sportskom novinaru, Edu Pezziju. “Konačno! Da se to napravilo prije dva tjedna Hajduk bi možda bio prvak. Odlazi najveći tandem promašaja u Hajduku. Ovo je i škola onima koji će birati novo vodstvo. Hajduk je veliki klub u kojemu mogu raditi samo pravi dužnosnici, nikako prolaznici koji nemaju pojma o sportu i nogometu”, poručio je za nacional.hr Pezzi.

Trener Hajduka Mislav Karoglan je, smatra, kolateralna žrtva. “Žao mi je tog poštenog momka, ali je prije preuzimanja momčadi morao malo razmisliti… Za ovako tešku situaciju trebao je iskusniji trener, hrabri znalac koji bi se mogao suprotstaviti svim napastima. Uvijek sam bio za naše trenere, ali u tom poslu treba biti nekakvog reda”, istaknuo je.

Slažete li se sa smjenom Lukše Jakobušića

Učitavanje ... Učitavanje ...

‘Bit će veselo’

Bivši trener Hajduka Ivan Leko je obećao progovoriti i iznijeti svoju stranu priče. “Nije dosad htio izlaziti u javnost, jer mu je do Hajduka stalo više nego ikome u klubu. Nije htio unositi nemir i štetiti klubu svojega života. I jutros mi se javio te ponovio da će obećanje ispuniti. Vjerujte, bit će veselo, a prije svega poučno za one koji su mu s tribina vikali ‘Leko odlazi’, a što se nije dogodilo nijednom treneru Hajduka bivšem igraču. Trenutno, ne smijem više o tomu govoriti…”, dodao je Pezzi.

Goran Kovacic/PIXSELL

Ima li nade za Hajduk u ovom prvenstvu? “Sad teško, no uvijek treba probati. Ja sam stalno govorio: nema tog zbora u kojem pjevači nemaju sluha. Jedriličar Nikoličius je dovodio islužene nogometne autsajdere s kojima ni Klopp ne bi ništa napravio. Vidjeli ste jučer, Perišić je napravio više nego cijela momčad u godinu dana; jasno, osim Livaje kad je u formi jer on je Einstein za sve ostale koji su oblačili bijeli dres”, naglasio je.

TOPLAK ZA NACIONAL.HR ‘U Hajduku se ne zna tko odlučuje o čemu. Derbi na Rujevici neće odlučiti prvenstvo’

‘Sad se i Torcida treba prestrojiti’

Torcide mu je, kaže, najviše žao.

“I ja sam ponikao u njoj. Godinama sam, dok sam bio jedini novinar koji je putovao s momčadi jer je Radio Split prenosio sve utakmice Hajduka, ‘žicao’ ulaznice za mlađe torcidaše koji su odlazili na gostovanja. A onda su došla neka nova vremena gdje su razni minorni Jakobušići instruirali te mlađe navijače protiv naš istinskih navijača. Znate, mene je dr. Poduje, legenda Hajduka, s 14 godina angažirao da snimam za Hajdukov list. Sad se i Torcida treba prestrojiti. Iako razumijem gnjev navijača, jer im se 19 godina laže, vidim da pomalo stiže katarza”, rekao je.

Za nacional.hr je dodao da želi da se pojedinci više ne ponašaju kako su se nedavno ponašali na Poljudu.

Unatoč plodnoj karijeri i profesionalizmu, Edo Pezzi nedavno nije gostovao na HRT-u, kako se očekivalo. Naime, nakon šest godina redovnog uključivanja u emisiju ‘Studio 4’ HRT-a, iz javnog servisa Edi Pezziju su se ‘zahvalili’ te, čini se, na HRT više nije dobrodošao. Ta informacija glasno je odjeknula u javnosti, jer je Pezzi vrlo tražen analitičar sportskih prilika i svakako je lice kojem se vjeruje.

‘JESTE LI VI NORMALNI?!’ Navijači žestoko protiv Jakobušićeve smjene: ‘Tako je to kad ulica vodi klub’

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.