ZAŠTO BAŠ LUKŠA? Jakobušićeva smjena trebala bi biti tek jedna u nizu, no zašto je baš on morao prvi otići?

Autor:

24.10.2023. Split - Mislav Karoglan predstavljen je kao novi trener Hajduka  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Lukša Jakobušić više nije predsjednik Hajduka, odlučio je Nadzorni odbor kluba. Prva je to reakcija vrhuške Hajduka nakon četiri uzastopna poraza u nizu kojima je Hajduk upropastio jednu od najboljih sezona u posljednjih nekoliko godina. 

Jakobušiću je mandat trebao trajati do listopada, ali je NO donio odluku da se oprosti od predsjednika i prije kraja ove sezone kako bi se u novi ciklus priprema i slaganja momčadi ušlo na vrijeme.

HAJDUK VRIJE Nadzorni odbor smijenio Lukšu Jakobušića!

 

Prve reakcije navijača Hajduka su podijeljene – jedni smatraju da su drugi više odgovorni i trebali su otići prije Jakobušića (mnogi spominju ime sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa), dok su drugi mišljenja da svi odgovorni za neuspjeh ove sezone trebaju otići.

Slažete li se sa smjenom Lukše Jakobušića

Učitavanje ... Učitavanje ...

Dakle, nije Jakobušić jedini odgovorni za neuspjeh Hajduka ove sezone. Koji je onda razlog što je baš on prvi smijenjen?

U momčad je uloženo poprilično novca i dovedene su velike zvijezde (2023. godina završena je s minusom od 12,47 milijuna eura, ali se nije kroz knjige mogao provući transfer Luke Vuškovića u Tottenham). No, te velike zvijezde su podbacile kada je bilo najpotrebnije.

Jakobušić je uvjeravao i inače teške i zahtjevne navijače Hajduka da će ova godina biti ona koju čekaju od 2005. kada su posljednji put osvojili naslov prvaka. Sada kada je postalo jasno da to neće biti slučaj ni ove sezone, najglasniji u zazivanju toga je morao otići.

Jakobušiću se najviše zamjera njegovo stalno mijenjanje trenera. Nakon što je smijenio Harija Vukasa, na klupi su prodefilirali Boro Primorac kao v.d. trenera, Paolo Tramezzani, Jens Gustafsson, Valdas Dambrauskas, Mislav Karoglan, Ivan Leko kao toliko sanjani ‘kapitalac‘, pa je vraćen Karoglan…

Nitko od njih nije ostvario ono za što je doveden, ali se smatra da poneki nisu dobili dovoljno prilika. Posebice se to odnosi na Dambrauskasa, pod kojim je Hajduk igrao možda i najbolji nogomet u HNL-u, ali je nakon remija u Šibeniku i on postao bivši.

Dok se čeka da Nadzorni odbor Hajduka donese rješenje o novom predsjedniku uprave, vršiteljica dužnosti bit će, kako se doznaje, Marinka Akrap. Žena čiji je djelokrug poslova unutar Uprave Hajduka do sada bio marketing, prodaja i odnosi s javnošću.

RIJEKA JE KRALJICA JADRANA Pašalić otresao Hajduk na minus 10, za naslov: Rijeka i Dinamo!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.