U Njemačkoj razbijena skupina islamskih terorista

Autor:

epa10729055 One of the accused is led into the courtroom by special police during the ongoing trial of the Brussels attacks at the Justitia building in Brussels, 06 July 2023. Seven years after the deadliest peacetime attack on Belgian soil, the trial of ten men accused over the suicide bombings at Brussels airport and a subway station took a major part toward its conclusion on 06 July when the court opened its last audience before the jury and then will start the drawnout process of deciding on the fate of those accused.  EPA/Geert Vanden Wijngaert / POOL

EPA/Geert Vanden Wijngaert

Policija je u Njemačkoj u četvrtak uhitila sedmoricu pripadnika islamističko-terorističke organizacije koji su planirali napade u Njemačkoj, priopćilo je Glavno državno odvjetništvo.

“Kod osoba uhićenih na području savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija se radi o državljanima Turkmenistana, Tadžikistana i Kirgizije. Istodobno su na području Nizozemske uhićene još dvije osobe povezane s ovom skupinom”, priopćilo je Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Osumnjičenima se predbacuje da su odmah nakon dolaska u Njemačku iz Ukrajine, nakon početka rata u toj zemlji, osnovali terorističku skupinu s ciljem pripreme i provedbe terorističkih napada. U priopćenju se ne navodi borave li osumnjičeni u Njemačkoj kao ratne izbjeglice iz Ukrajine.

Osumnjičeni su pripremali napade po uzoru na ‘Islamsku državu’, koji su trebali uznemiriti javnost”, stoji u priopćenju. Osumnjičeni su već odabrali potencijalne ciljeve napada ali, kako je priopćeno, nije bilo konkretnih planova o vremenu i obimu napada. Pripadnici skupine su preko različitih kanala pokušavali nabaviti oružje. Skupini se predbacuje i podrška terorističkoj organizaciji “Islamska država”, koju su i materijalno podržavali.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.