U napadu dvjema američkim bespilotnim letjelicama u noći na četvrtak u Jemenu ubijeno je 12 islamističkih militanata, posvjedočili su stanovnici u četvrtak, a među ubijenima je i vodeći zapovjednik Al Kaide koji bi mogao biti i novi vođa IS-a u Jemenu.

U jednom su napadu ubijena šestorica militanata koji su se vozili u automobilu u pokrajini Šabva, udaljenom pustinjskom području za koje se vjeruje da tamo djeluju pripadnici Al Kaide.

Pokrajina je ove godine već bila meta napada bespilotnim letjelicama.

Drugi napad pogodio je militante u njihovu automobilu u priobalnoj pokrajini Abian, pri čemu  su ubijena šestorica među kojima i Džalal Baledi, zapovjednik za kojeg se pretpostavlja da je vodio napade Al Kaide u Jemenu.

Kako su se borbe u zemlji pojačale zadnjih devet mjeseci građanskog rata i s vojnom intervencijom zaljevskih zemalja, vjeruje se da je Baledi nedavno prešao iz Al Kaide na Arapskom poluotoku (AQAP) i postao vođa jemenske frakcije IS-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.