Filmski kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa Zlatko Vidačković imenovan je umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala i tu će dužnost obnašati u iduće dvije godine, priopćeno je u  petak iz javne ustanove Pula film festival.

Vidačković je tu dužnost obavljao i prije uvođenja Umjetničkog savjeta, ukinutog izmjenama Pravilnika o radu i financiranju Pulskog filmskog festivala.

On je ujedno inicijator osnivanja i glavni urednik Kulisa.eu, internetskih novina za kulturu i izvedbene umjetnosti, temeljem kojih su nastale stranice Kazaliste.hr, Klasika.hr, Plesnascena.hr te Filmovi.hr, koju uređuje od osnutka. Od 2010. do 2016. godine bio je glavni urednik časopisa Hrvatsko glumište te predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara u pet mandata, od 2003. do 2008. godine kao i član žirija Međunarodne kritike FIPRESCI festivala u Cannesu, San Franciscu, Berlinu i Veneciji. Potpredsjednik je Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA te Međunarodne udruge filmskih novinara IPA (International Press Academy).

Zlatko Vidačković bio je umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli u četiri mandata, od studenoga 2004. do veljače 2014. godine. Inicijator je i programski voditelj art-kina Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od pokretanja u rujnu 2010. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.