George Zimmerman (32), koji je ubio 17-godišnjeg afroameričkog tinejdžera Trayvona Martina, na online dražbi ponudio je pištolj kojim je mladić ubijen. Ipak, čini se kako je oglas na stranici Gun Broker, ubrzo i maknut.

Sa ponudama za pištolj trebalo se početi danas, a početna cijena bila je pet tisuča dolara. Zimmerman, koji je bio čuvar u susjedstvu, oslobođen je krivnje za smrt tinejdžera u veljači 2012. godine, nakon što je na sudu rekao kako je pucao u samoobrani.

Novac koji bi prikupio od prodaje pištolja Zimmerman je namjeravao uložiti u borbu protiv pokreta ‘Black Lives Matter’ i kamapnje demokratske kampanje Hillary Clinton. “Razmislite o tome. S tim je pištoljem ugašen život jednog djeteta, a sada na njemu želi zaraditi”, poručili su roditelji ubijenog Martina.

Na stranici aukcije, Zimmerman pištolj opisuje kao ‘američku ikonu’ i navodi da mu je nedavno vraćen od američkog Ministarstva pravosuđa. Tvrdi i kako je muzej Smithsonian izrazio želju da kupi 9-milimetarski pištolj, ali dužnosnici muzeja to su demantirali.

“Ja sam slobodan američki građanin, i sa svojom imovinom mogu raditi što god hoću”, komentirao je aukciju Zimmerman.

Komentiraj