Carinske vlasti Bosne i Hercegovine otkrile su lanac trgovaca vozilima koji su ih uvozili iz inozemstva i planirali prodavati u dijelovima te tako izbjeći plaćanje uvoznih obveza, priopćeno je u nedjelju iz uprave za neizravno oporezivanje (UINO) BiH sa sjedištem u Banjoj Luci.

Nakon opsežne akcije na području srednjobosanske županije, službenici uprave za neizravno oporezivanje privremeno su oduzeli 42 putnička motorna vozila na četiri lokacije autootpada u Kiseljaku i Vitezu.
Vlasnici auto otpada na kojima su vozila pronađena sumnjiče se da su u Bosnu i Hercegovinu uvozili novija putnička motorna vozila s privremenim ulaskom u  zemlju. Nakon toga su skidali prometne pločice i vraćali u inozemstvo, a vozila prodavali u dijelovima u Bosni i Hercegovini na auto otpadima, te na taj način izbjegli plaćanje uvoznih obveza. Riječ je o novijim modelima vozila koja su bila već pripremljena za prodaju i čija ukupna vrijednost iznosi 200.000 maraka (oko 100.000 eura).
Akciju na terenu proveli su ovlašteni službenici UINO-a u suradnji s policijom  u Kiseljaku i Vitezu.  Prigodom izvođenja akcije kontrole vozila bila je korištena oprema koju je UINO donirala vlada SAD-a.

Komentiraj

FOTO:Ivica Galovic/ PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.