Životinje zagrebačkog Zoološkog vrta uživat će u nedjelju, 27. prosinca u omiljenim božićnim poslasticama koje će im poslužiti Djed Mraz, a u njihovu pripremu mogu se od 11 do 13 sati uključiti i posjetitelji.

 Iz ZOO-a su u subotu priopćili kako će se ta slasna radionica održati u lavljoj nastambi, a u sklopu nje posjetitelji će pod vodstvom edukatora životinjama pripremati omiljenu hranu i ukrašavati je blagdanskim motivima.

 Najavljuju kako će takve s posebnom ljubavlju izrađene božićne poslastice životinjama u 13 sati poslužiti Djed Mraz. Obroke za šape polizati, među ostalima, očekuju afrički lavovi, crvene pande, smeđi medvjedi, merkati, nosati rakuni i smeđi kapucini.

 Zagrebački Zoološki vrt je prije Božića pozvao građane da darovima razvesele životinje.Timaritelji i edukatori sastavili su životinjski popis želja, a riječ je o predmetima kojima će se tijekom 2016. obogaćivati životni prostor maksimirskih životinja.

 Primjerice, morski lavovi za igru priželjkuju košarkašku loptu, a ptice ljuljačke i zrcala. Euroazijski risovi vole raznovrsne mirise, a čimpanze zagonetke. Glodavci su obožavatelji mineralnih loptica. Mnoge su se životinje tijekom ljeta navikle na ledene poslastice, a kako bi one izgledale što zanimljivije, timaritelji će ih izrađivati u velikim silikonskim kalupima za kolače.

 ZOO je tijekom zime otvoren svakodnevno od 9 do 16 sati, a blagajne rade do 15 sati. Sve posjetitelje na blagajni očekuju nove ulaznice ilustrirane slikama životinja. U ZOO-u ističu kako se, unatoč zimskom razdoblju, nastavljaju radovi u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta te će u novom ruhu zablistati u jesen 2016.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.