Potaknuta uspjehom igre Pokemon Go, ravnateljica belgijske osnovne škole pokrenula je na igru traganja za stvarnim knjigama, kojoj se u nekoliko tjedana pridružilo na desetke tisuća igrača.

I dok se u Pokemonu Go igrači službe mobitelima i GPS kamerama kako bi pronašli virtualna čudovišta, Aveline Gregoire pokrenula je svoju verziju igre preko Facebook grupe “Chasseurs de livres” (Lovci na knjige).

Igrači na Facebook ostavljaju fotografije i znakove gdje su sakrili knjige kako bi ih ostali mogli pronaći. Kad netko pronađe knjigu i pročita je, ponovo je sakriva u prirodi.

“U svojoj kućnoj biblioteci nemam mjesta za sve svoje knjige. Igrajući s djecom Pokemon Go, došla sam na ideju da knjige ostavim u prirodi”, rekla je Gregoire.

U svega par tjedana 40 000 ljudi pridružilo se njezinoj Facebook grupi.

Knjige, od slikovnica do horora Stephena Kinga, sakrivaju se belgijskim naseljima i u prirodi, u plastičnim omotima kako bi se zaštitle od kiše i vlage.

Gregorie sada razmišlja da igru odvede korak dalje i za nju osmisli aplikaciju.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.