Razina antiterorističke pripravnosti u Belgiji, povišena na maksimalnu razinu sat vremena nakon napada u Bruxellesu u utorak, snižena je u četvrtak navečer na treću razinu od ukupno četiri, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon.

Organizacija koja se bavi  procjenom prijetnje i određuje razinu antiterorističke pripravnosti u Belgiji, Ocam, predložila je i odlučila sniziti razinu na treću, rekao je Jambon na belgijskom privatnom tv-kanalu RTL. Treća razina, koja odgovara “mogućoj i vjerojatnoj” prijetnji, povezana je s mobilizacijom i pripravnošću snaga sigurnosti.

U satu nakon napada je Ocam povisio razinu pripravnosti na četvrti stupanj za cijelu zemlju, koji odgovara “ozbiljnoj i neposrednoj” prijetnji.

U napadima je u utorak ujutro ubijena 31 osoba i 300 je ranjeno u međunarodnoj zračnoj luci Bruxelles-Zaventem i na postaji podzemne željeznice Maelbeek.

Komentiraj

FOTO:EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.