PBZ grupa predala je u četvrtak Općoj bolnici Varaždin donaciju u iznosu od 299.000 kuna za kupnju EEG uređaja za pedijatrijski odjel te bolnice.

Donacija je dio humanitarnog projekta PBZ grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem, putem kojih tvrtka pomaže dva projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj – “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih. Novac se prikuplja izdvajanjem jedne kune za svaku transakciju American Express karticom.

Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ grupa dosad je prikupila 6,3 milijuna kuna.

Voditeljica Odjela za pedijatriju Nataša Mesarić Antončić rekla je kako će se zahvaljujući donaciji u Varaždinu značajno unaprijediti dijagnostika i praćenje najosjetljivije grupe neurorizične djece, kao i sve djece s konvulzijama i epilepsijom.

“Uređaj nam je vrlo bitan uzmemo li u obzir podatak da smo tijekom prošle godine u Ambulanti za neurorazvojne poremećaje Odjela za pedijatriju naše bolnice pregledali 1633 djece i napravili 1067 EEG snimanja, od čega je 153 bilo neurorizične djece. Razvoj takve djece treba intenzivno pratiti budući da postoji rizik za niz razvojnih poteškoća. Rano otkrivanje poteškoća i uključenje u habilitaciju mogu čak i spriječiti razvoj bolesti ili barem postići najveći mogući potencijal kod neurorizičnog djeteta”, istaknula je.

Predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić kazao je kako je to 19. donacija nekoj od bolnica uključenih u projekt “Praćenje djece s neurorizicima”, dodavši kako je PBZ dugoročni partner projekata važnih za razvoj zajednice.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.