HINA/ Tomislav PAVLEK

Trener Arsenala Arsene Wenger prošlog je petka trebao biti na Stade de Franceu na prijateljskoj utakmici između Francuske i Njemačke, kada je glavni grad Francuske bio meta teorističkih napada u kojem je poginulo 129 osoba.

Wenger je na utakmicu zakasnio, pa je odlučio prijateljski ogled pratiti putem televizije u hotelu. “Kasnio sam, pa sam odlučio ostati u hotelu i pogledati utakmicu. Bio sam više šokiran nego uplašen”, rekao je Wenger na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavio utakmicu s WBA-om.

“Naravno, strah je bio prisutan. Napali su nekoliko lokacija, a ti se nigdje je osjećaš sigurnim. Svi koji su se u petak našli u Parizu doživjeli su pravi šok. Francuska je poput Engleske – tolerantna i velikodušna. Sada je sve na snagama sigurnosti, jer ne izgleda kao da je kraj. Moramo nastaviti sa životima i pozitivno odgovoriti na sve”, dodao je.

Sve premierligaške utakmice ovog vikenda započet će s Marseljezom, a Wenger ističe kako je to lijepa gesta solidarnosti. Zahvaljujem engleskoj zajednici i navijačima za sve što su pokazali u utorak”, ističe Wenger. “Nogometni je svijet odgovorio na očekivani način – velikom unijom i zajedništvom”, zaključio je.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Tomislav PAVLEK
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.