Nešto više od 96 tisuća putnika ovoga će vikenda stići brodom ili zrakoplovom u Split i njegovu okolicu, a za splitsku Trajektnu luku očekivanih 50 tisuća putnika predstavlja vrhunac turističke sezone, dok će kroz zračnu luku samo u srpnju proći pola milijuna putnika.

Koordinator “Jadrolinije” Ante Mrvica je za Hinu izjavio da će oko 50 tisuća putnika ovoga vikenda proći kroz Trajektnu luku Split, te da se zasigurno radi o najjačem vikendu ovoga ljeta.
“Ovo je najjači vikend što nam nije neko iznenađenje s obzirom na to da je uz naredna tri, pogotovo s prvim u kolovozu, baš vrhunac turističke sezone. U luci prometa ima, ali nema većih gužvi. Bonaca je i pakleno vruće, pa temperatura iznosi 36 stupnjeva. Pored svih redovnih linija oko podne smo imali izvanrednu liniju prema Braču, a hoće li trebati još pojačanja na drugim linijama to ćemo još vidjeti do kraja vikenda”, kazao je Mrvica.
Dodao je da će tijekom subote kroz luku proći 30 tisuća, a u nedjelju 20 tisuća putnika i da je veliki broj putnika ovoga vikenda otišao na jednodnevne ili dvodnevne izlete.
U Zračnoj luci Split tijekom današnjeg dana sletjet će 110 zrakoplova sa 27 tisuća putnika, a sutra se očekuje 80 zrakoplova i 19 tisuća putnika. Mate Melvan iz Zračne luke Split je Hini kazao da će sljedećih pet vikenda bilježiti prilično iste brojke.

Od 110 zrakoplova koji će danas sletjeti na pistu Resnika desetak ih je privatnih i manjih zrakoplova, a ostali su komercijalni.

Zračna luka Split je za ovu godinu već prošla milijuntnog putnika, a drugog očekuju do kraja godine Tako će prvi put u povijesti te zračne luke biti zabilježen dolazak drugog milijuntnog putnika u jednoj godini što, kazao je Melvan, posebno veseli jer ove godine slave 50 obljetnicu postojanja.

“Zračna luka Split je otvorena 1966. godine, a u 2016. bi kroz našu luku trebao proći drugi milijuntni putnik, a ako ćete preciznije, ukupno 2,2 milijuna putnika. U srpnju očekujemo pola milijuna putnika. Naša zračna luka zbog svih tih rezultata raste 20 posto. Promet danas u zračnoj luci ide svojim tijekom, nema nekih većih problema. Ima nešto malo kašnjenja u dolasku, a to se reflektira na odlazak, no uglavnom se promet uz ta manja zakašnjenja odvija redovito”, rekao je Melvan.

Komentiraj