U drugom krugu prijevremenih izbora za vrgoračkog gradonačelnika u nedjelju je do 11 sati glasovalo nešto više od 22 posto birača, gotovo isto kao i u prvom krugu, doznaje se u Gradskome izbornom povjerenstvu (GIP).

  • Na izborima u kojima se bira gradonačelnik između kandidata HDZ-a Rudolfa Grljušića i kandidata Nezavisne liste mladih Ante Pranića, do 11 sati na 26 biračkih mjesta izašlo je 1.309 birača ili njih 22,13 posto, gotovo isto kao i prije 14 dana kada ih je do 11 sati glasovalo 22,17 posto.

 

U drugi krug je HDZ-ov kandidat Grljušić ušao s 46,14 posto osvojenih glasova, a kandidat Nezavisne liste mladih Pranić s 35,80 posto glasova onih koji su izašli na izbore. Na 26 biračkih mjesta svoj glas jednome od njih može dati 5914 birača.

Kako se doznaje se u GIP-u, nema prijavljenih nikakvih nepravilnosti, na svih 26 biračkih mjesta izbori se održavaju bez problema.

Predsjednik GIP-a Đino Ružičanin izjavio je Hini da je najbolji odaziv na biračkom mjestu Duge Njive, gdje je do 11 sati izišlo 42,99 posto, a najlošija izlaznost je na biračkom mjestu u Poljicima gdje je glasovalo tek dvoje birača. Na biračkom mjestu broj 8, u samom Vrgorcu na izbore je do 11 sati izašlo 22,81 posto birača ili 455 od upisanih 1.995.

U prvome krugu bio je i kandidat SDP-a Rade Bobanac, koji je dobio 15,92 posto glasova. Prijevremeni izbori održani su u Vrgorcu nakon što početkom travnja u Gradskom vijeću nije prošao proračun gradonačelnika Borislava Matkovića (HDZ). Vijećnici SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste mladih (NLM) tada su glasovali protiv proračuna od 23,5 milijuna kuna, kojeg je Matković predložio i time srušili gradonačelnika koji je 14 godina vladao Vrgorcem.

Na prijevremenim izborima 12. srpnja izabrano je novo 15-člano Gradsko vijeće u kome je 7 vijećnika HDZ-a, 5 vijećnika Nezavisne liste mladih, dva SDP-ova i jedan HNS-ov.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Jure DIVIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.